parisstyle

parisstyle

Hol, mit Párizsban?

2014. szeptember 28. - brigastreetstyle

Nem hiába "parisstyle" lett a blog neve. 4 éve jártam először Párizsban, azóta évente pár napot ott töltök. Azóta is mondom, hogy kétszer minimum el kell menni ahhoz, hogy igazán élvezni tudjuk. Először illik mégiscsak megnézni a város nevezetességeit, sorban állni sokszor órák hosszát, de a java igazán akkor jön, amikor már nem kell a kötelező köröket róni.

És akkor nézzük hova is érdemes menni?

1. Café de Flore

Cafe de Flore.jpg

Az egyik (ha nem a) legismertebb kávézó Párizsban, és nem is okoz csalódást. A kiszolgálás remek, a quiche isteni finom, a hangulat csodás. Aki betér készüljön arra, hogy jól a pénztárcájába kell nyúlni. 2 pohár sör, egy club szendvics, és egy quiche ára összesen kb. 50-60 euro között mozog. 

IMG_0151.JPG

2. Angelina

IMG_0188.JPG

Forró csokija világhírű. Aki szereti, mindenképpen érdemes kipróbálni (függőséget okoz). Ha a legpatinásabbat keressük mindenképpen a Rue de Rivolin találhatóba menjünk. Én a Luxemburg-kertben lévőben is voltam, hangulatban, pompában sehol nincs a Rue de Rivolin található Angelinához képest. Az árak szintén a csillagos egekben járnak az itthoniakhoz képest (jobb a "nem is számolom át mennyit fizettünk"-elvet követni).

IMG_0269.JPG

 

3. Galeries Lafayette

Az épület egy több emeletes csodapalota. Ha igazán luxusra vágyunk, ezt nem szabad kihagyni. Külön rész van a cipőknek, külön rész a táskáknak, ékszereknek, és mindegyik neves márka képviselteti itt magát. Még ha nem is vásárolunk, akkor is nyugodtan nézelődhetünk, ámulhatunk-bámulhatunk, senki nem fog minket zavarni, ha megfogunk egy 500 ezer forintos táskát.

Az épületben a vásárlók nagy része turista. Idén a Longchampben vettem egy táskát, sorba kellett állni az üzlet előtt, előttem-utánam kínaiak vártak, hogy megvehessék a híres Le Pliage-t. De ugyanez történt tavaly a Louis Vuitton előtt is. Az üzlet annyira tele volt, hogy előtte hosszú sor kígyózott, arra várva, hogy megvehesse az áhított táskát (bár volt olyan kínai turista, aki csak fényképezni akarta a táskákat, vajon miért?:-)

Ezt a három helyet mindenképpen ajánlom bármely Párizsban járónak. Turista látványosságok nézegetése közben érdemes még betérni egy fagyiért a Berthillonba, enni egy pizzát a Pizza Vesuvioba (életem legfinomabb pizzája), beülni bármelyik kávézóba és csak nézni a járókelőket, megpihenni a Luxemburg-kertben, és élvezni az életet csak úgy, ahogy van.

+ 1. Café de la Paix

IMG_0260.JPG

 

Köszönöm a figyelmeztetést, majdnem elfelejtettem, pedig... A Cafe de la Paix mindenben 5 csillagos. Az épület az Operára néz, így maga a látvány is megér egy misét. Aki betér, készüljön fel, hogy az árak még a fenti helyeket is verik, aki ennek ellenére meginna egy kávét ne hagyja ki, hogy elmegy a mosdóba (az 5 csillagból ott sem engedtek, értsd még a kézmosó is L'Occitane). A kávézóban francia hírességek is megfordulnak (tavaly Ines de la Fressange ült az egyik kinti asztalnál).

A bejegyzés trackback címe:

https://parisstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr496739235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sncf 2014.09.28. 20:12:36

Café de la Paix?

brigastreetstyle 2014.09.28. 20:41:05

Igaz, javítva:-) Köszi!

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2014.09.28. 20:43:37

Személyes kedvenc a La Patache a Place de la Republique mellett. Van étterem és van bár része is. Maximálisan a megfizethető kategóriába esik. (foursquare: 4sq.com/avtgev) A másik a Cafe Ba-Yen a Port Maillot mellett. (4sq.com/ieDRdS)

brigastreetstyle 2014.09.28. 21:02:54

A megfizethető kategóriába még a Chez Clementet sorolnám. A Saint Michelnél lévőben voltam kétszer, a menü kb. 14 euro (abban főétel és ital -bor, vagy üdítő- van). Az adagok nem nagyok, de nem volt rossz.

patkányarcúáginéni 2014.09.28. 22:02:18

Azt hittem, megtudok valami fontosat vagy érdekeset Párizsról...

Ehelyett ez az izé a méregárú kávézókról. Buta kislány, menj inkább haza!

cicavirag 2014.09.28. 22:27:14

ha már Galeries Lafayette akkor érdemes átmenni a Printemps-be és a tetején, a kupola alatt ebédelni. Ebédmenü elfogadható áron van és pazar a környezet. És alatta pedig ugyanazok a luxus boltok vannak, mint a szomszéd GL-ben. www.bestrestaurantsparis.com/en/restaurant-paris/brasserie-printemps.html

brigastreetstyle 2014.09.29. 10:17:31

Vagy még a Le Bon Marché, ugyanaz a luxus, bár szerintem "fapados" a Lafayetthez képest. Printemps-be még nem voltam, valamiért nem vonzott soha...Köszi az ötletet, legközelebb mindenképpen benézek.
süti beállítások módosítása