A Pálinka Nemzeti Tanács versenyén a Harmatrázó Pálinkafőzde Magyarország 2014. évi második legeredményesebb pálinkafőzdéje lett a 4 arany, egy ezüst, két bronzérmével. Arany minősítés kapott például az általam legkedveltebb málna-cseresznye (már az illata is megér egy aranyat, és az íze...)
A pálinkaház tegnap egy kisebb ünnepség keretében ünnepelte fennállásának 5. évfordulóját. Egyik barátnőmnek köszönhetően (ezúton is köszönöm neki) meghívást kaptam a neves ünnepre. A remek pálinkákhoz remek étel is társult. A marhalábszárpörkölt isteni volt, a hidegtálakról pedig a La Fiesta party szervíz gondoskodott.
Magáról a házról érdemes tudni, hogy rendkívül kicsi, családias hangulatú (a főzdét gyakorlatilag Berkes Géza viszi a hátán, hisz ő főzi a pálinkát, munkáját két-három ember segíti).
A főzde kézműves jellegét a mai napig igyekeznek megtartani. A közel 400 hektáros gyümölcsös közepén található pálinkafőzdében saját termesztésű gyümölcsből, egylépcsős rendszeren, készítik a pálinkát. A készítés során nem használnak adalékanyagokat, csak a tiszta gyümölcs az ellenállhatatlan ital alapja. Az elkészült párlatot palackozás előtt fél évig pihentetetik, hogy a lehető legtökéletesebben kialakuljanak az aromaanyagok; az íz és az illat kigömbölyödjön. Szolíd elegancia, természetesség jellemzi a Harmatrázó Pálinkákat. Mindegyik íz magában hordozza az alapjául szolgáló gyümölcs jellegzetességeit. A dessztillálás a palackozás, címkézés kézműves technikával történik.
A gyümölcspálinkákat 16 ízben készítik.
Harmatrázó 45% : kajszibarack, őszibarack, alma, golden alma, birs-alma vegyes, meggy, cseresznye, szilva, vilmoskörte, cserszegi fűszeres szőlő, vadbodza.
Harmatrázó Hajnal 40%: irsai olivér szőlő, málna-szeresznye vegyes, piros alma, kajszibarack, őszibarack.
Íme a dicsőségfal:
Jó pálinkát, jó embereknek!